Opis
Obitelj sudopera Classic uključuje modele koji su prilagođeni malim i velikim kuhinjama s mokrom površinom dužine od 50 do 120 cm i standardnom dubinom kuhinjskog pulta od 600 mm.
Visina ruba je 30 mm sa zidnim rubom koji sprečava izlijevanje vode iza kuhinjskog ormarića.
Tehnički podaci:
- Širina sudopera: 1200 mm
- Dubina sudopera: 600 mm
- Veličina korita: 340 x 370 x 145 mm i 340 x 370 x 145 mm
- Broj korita: 2
- Oblik sudopera: dvostruki
- Min. širina ormarića: 120 cm
- Dubina glavnog korita: 145 mm
- Način ugradnje: Nasadni – ugradnja s integriranim drvenim okvirom
- Izvedba sudopera: desni
- Materijal: inox
- Struktura materijala: satin ili leinen
Sifon nije priložen.
Nasadni sudoperi ugrađuju se kao gornji završni element jednog ili više kuhinjskih ormarića.
Upute
Nakon postavljanja kuhinjski sudoper temeljito treba očistiti od svih nečistoća, posebice željeznih strugotina, jer dulji kontakt takvih čestica s mokrom površinom sudopera može izazvati hrđave mrlje na površini! Pravilnim i redovitim čišćenjem ALVEUS kuhinjskih sudopera održava se ugodan i estetski izgled na zadovoljstvo svakog korisnika. Za čišćenje kuhinjskih sudopera ALVEUS od nehrđajućeg čelika (nehrđajući čelik CrNi 18/10) upotrebljavajte mekane krpe i tekuća sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Nikada ne upotrebljavajte sredstvo za čišćenje srebra, čeličnu vunu za čišćenje, izbjeljivač ili abrazivna sredstva i nikad ne stavljajte posuđe ili alate izrađene od nezaštićenog (ugljičnog) čelika na sudoper. To može prouzročiti površinske ogrebotine, tvrdokorne mrlje ili čak trajno oštećenje korita. U slučaju da sudoper dođe u dodir s jakim kiselinama, treba ga odmah isprati velikom količinom čiste vode. Kako biste izbjegli stvaranje mrlja, na sudoperu ne ostavljajte hranu ili tvari s korozivnim djelovanjem (voćni sok, kuhinjska sol, ocat, senf, salamura, majoneza i slično). Preporučujemo da kuhinjski sudoper ALVEUS nakon upotrebe osušite mekanom krpom jer ćete na taj način spriječiti stvaranje mrlja od kamenca na površini sudopera.
Sve pritužbe koje proizlaze iz nepridržavanja ovih uputa nisu opravdane.
Čišćenje i održavanje sudopera (kuhinjskih)
Održavanje je jednostavno. Sudopere čistimo običnim tekućim sredstvima za čišćenje u kućanstvu ili finim abrazivnim sredstvima za čišćenje posuđa od nehrđajućeg čelika. Jednostavno isperite svakodnevne mrlje i naslage tijekom pranja čistom vodom, a zatim obrišite sudoper mekanom i čistom krpom.
Na taj način izbjegavamo nakupljanje kamenca. Mrlje (voćni sokovi, kava, čaj ...) odmah obrišite tekućim deterdžentom i mekom krpom i isperite čistom vodom. Ostale mrlje (vodene boje, crnilo...) odmah obrišite krpom natopljenom u razrijeđenom alkoholu i isperite čistom vodom. Za svakodnevno uklanjanje kamenca možete upotrebljavati ocat, ostaviti ga da djeluje nekoliko minuta, a zatim isprati čistom vodom i obrisati površinu čistom krpom. Čišćenje grubim abrazivnim sredstvima i grubim spužvama nije dopušteno jer mogu matirati ili ogrebati glatku površinu sudopera.
Ne izlažite sudoper jakim kemikalijama kao što su:
- kiseline i baze koncentracije veće od 10 %
- sredstva za čišćenje u kojima koncentracija aktivne tvari prelazi 5 %
- sredstva za skidanje lakova
- sredstva za čišćenje pećnica.
U slučaju kontakta površinu odmah isperite vodom. Ne stavljajte vruće posuđe koje izvadite iz pećnice ili skinete s ploče za kuhanje (vruće tave, lonce, posuđe) na cjedilo ili na dno sudopera.Tijekom ulijevanja kipuće vode u sudoper, obavezno pustite da teče i hladna voda.
Ne režite izravno na površini sudopera.
Sve fotografije artikala su simbolične i ne jamče stvarna svojstva proizvoda.