Opis
Najosnovnija serija Basic sudopera nudi bogati izbor različitih modela i dimenzija. Možete birati između jednostrukih ili dvostrukih sudopera te sudopera sa ili bez površine za cijeđenje. Dostupni su s površinskom strukturom Satin i Leinen.
Mogućnost izbora između različite dodatne opreme.
Tehnički podaci:
- Širina sudopera: 465 mm
- Dubina sudopera: 465 mm
- Broj korita: 1
- Oblik sudopera: jedan i pol
- Min. širina ormarića: 45 cm
- Dubina glavnog korita: 160 mm
- Način ugradnje: ugradbeni
- Vrsta materijala: nehrđajući čelik
- Izvedba sudopera: reverzibilni
- Materijal: inox
- Struktura materijala: Satin
Sifon nije priložen.
Ugradbeni sudoperi Alveus ugrađuju se u kuhinjski pult i dio su povezane radne površine. Napravi se izrez odgovarajuće veličine, u njega se ubacuje korito odozgo i pričvršćuje se priloženim stezaljkama.
Upute
Nakon postavljanja kuhinjski sudoper temeljito treba očistiti od svih nečistoća, posebice željeznih strugotina, jer dulji kontakt takvih čestica s mokrom površinom sudopera može izazvati hrđave mrlje na površini! Pravilnim i redovitim čišćenjem ALVEUS kuhinjskih sudopera održava se ugodan i estetski izgled na zadovoljstvo svakog korisnika. Za čišćenje kuhinjskih sudopera ALVEUS od nehrđajućeg čelika (nehrđajući čelik CrNi 18/10) upotrebljavajte mekane krpe i tekuća sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Nikada ne upotrebljavajte sredstvo za čišćenje srebra, čeličnu vunu za čišćenje, izbjeljivač ili abrazivna sredstva i nikad ne stavljajte posuđe ili alate izrađene od nezaštićenog (ugljičnog) čelika na sudoper. To može prouzročiti površinske ogrebotine, tvrdokorne mrlje ili čak trajno oštećenje korita. U slučaju da sudoper dođe u dodir s jakim kiselinama, treba ga odmah isprati velikom količinom čiste vode. Kako biste izbjegli stvaranje mrlja, na sudoperu ne ostavljajte hranu ili tvari s korozivnim djelovanjem (voćni sok, kuhinjska sol, ocat, senf, salamura, majoneza i slično). Preporučujemo da kuhinjski sudoper ALVEUS nakon upotrebe osušite mekanom krpom jer ćete na taj način spriječiti stvaranje mrlja od kamenca na površini sudopera.
Sve pritužbe koje proizlaze iz nepridržavanja ovih uputa nisu opravdane.
Čišćenje i održavanje sudopera (kuhinjskih)
Održavanje je jednostavno. Sudopere čistimo običnim tekućim sredstvima za čišćenje u kućanstvu ili finim abrazivnim sredstvima za čišćenje posuđa od nehrđajućeg čelika. Jednostavno isperite svakodnevne mrlje i naslage tijekom pranja čistom vodom, a zatim obrišite sudoper mekanom i čistom krpom.
Na taj način izbjegavamo nakupljanje kamenca. Mrlje (voćni sokovi, kava, čaj ...) odmah obrišite tekućim deterdžentom i mekom krpom i isperite čistom vodom. Ostale mrlje (vodene boje, crnilo...) odmah obrišite krpom natopljenom u razrijeđenom alkoholu i isperite čistom vodom. Za svakodnevno uklanjanje kamenca možete upotrebljavati ocat, ostaviti ga da djeluje nekoliko minuta, a zatim isprati čistom vodom i obrisati površinu čistom krpom. Čišćenje grubim abrazivnim sredstvima i grubim spužvama nije dopušteno jer mogu matirati ili ogrebati glatku površinu sudopera.
Ne izlažite sudoper jakim kemikalijama kao što su:
- kiseline i baze koncentracije veće od 10 %
- sredstva za čišćenje u kojima koncentracija aktivne tvari prelazi 5 %
- sredstva za skidanje lakova
- sredstva za čišćenje pećnica.
U slučaju kontakta površinu odmah isperite vodom. Ne stavljajte vruće posuđe koje izvadite iz pećnice ili skinete s ploče za kuhanje (vruće tave, lonce, posuđe) na cjedilo ili na dno sudopera.Tijekom ulijevanja kipuće vode u sudoper, obavezno pustite da teče i hladna voda.
Ne režite izravno na površini sudopera.
Sve fotografije artikala su simbolične i ne jamče stvarna svojstva proizvoda.